perjantai 18. syyskuuta 2015

Tracon 2015: Megane-con

Rillejä! Rillejä kaikkialla!

Tracon tapahtui taas tänäkin vuonna. Oli jännää ja oli kivaa. Kokonaisuutena tapahtumasta jäi hyvä fiilis ja tulipa siellä tehtyäkin kaikenlaista.

Oli tarkoitus päivittää jo tyyliin viime viikon tiistaina, mutta sitten tapahtui asioita ja päivitys jäi. Nyt taistelen coniflunssan kourissa kymmenettä päivää. Nyyh. (;へ:)

LAUANTAI

Jouduin tosiaan lähtemään Rovaniemeltä yöjunalla, koska velvollisuudet. Matka oli kylmä ja yläkerran mummo kuorsasi niin, että koko vaunu tutisi. Saavuin Tampereelle kuitenkin ruhtinaallisen 05:25 aikoihin aamulla ja vettä tuli kuin aisaa.

GOOD MORNING VIETNAM eiku TAMPERE
Kipitin nopeasti jo kavereiden asuttamaan hotellihuoneeseen. Maksoin siis yöstä, mutta en nukkunut siellä yhtään. Tosi jees viisi tähteä. Aloin siis heti hommiin vessassa, koska Cecilin tatuoinnit ja maskeeraus veisivät aikaa ihan kivasti.

Ja niin... eipä se päälle neljä tuntiakaan ihan tarpeeksi ollut Cecilin asun päälle laittamiseen ja maskeeraukseen. Tämä asu kyllä vie varmaan voiton 'mitä asua pitää laittaa päälle pisimpään'-kisassa... vaikka se ei hirveän monimutkaiselta äkkiseltään näytäkkään. Viimeistelyt tehtiin aika kiireellä ja tapahtumapaikallakin vielä fiksailin asua.

Cecil Palmer-cossi siis lopullisessa kuosissaan. Kuvasi: Kangaskasa

Pääsimme kuitenkin kymmeneksi paikalle ja hakemaan kisalätkiä, badgejä ja ties mitä. Itse sain ohjelmapitäjänä badgen, mikä sopi asuunkin oikein hyvin violetin värinsä ansiosta.

Ulkona olleet jonot kyllä hämmensivät ja aiheuttivat tuskaa. Kaverit jonottelivat milloin mitäkin lippuja ja cosplay-lippujen jakopiste iskettiinkin heti rannekepuljun viereen ja kaksi jonoa muushautui ihan täysin ja kukaan ei tiennyt, missä piti olla. Ei edes järkkärit, kun heiltä kysyi. Kaverit saivat kuitenkin lopulta porukallemme liput ja tuossa vaiheessa olikin jo ihan sairaan kylmä ja hyvä tovi vierähtänyt. Tuon ajan olisi voinut viettää vaikkapa jossain ohjelmassa... hmm. Ei kyllä lähtenyt Tracon mitenkään parhaiten käyntiin. (‘A`) 

Vasemmasta yläkulmasta myötäpäiv: Fukka, Sohvi, Harri, Kide, Rorune, mä, Kis ja Kasa. Kuvasi: Eveliina Kronqvist
JONOTUSKA. SÄÄTÖTUSKA. Kuvasi: Eveliina Kronqvist

Totesin myös heti sisälle päästyäni, että nyt lähtee piilolinssit kyllä koteloon. En ollut päässyt pesemään kyseisiä linssejä edellisenä iltana (koska ne oli uudet ja avasin ne paketista vasta aamulla) ja olihan ne just semmoiset kauheat Suomesta saatavat paksut muoviläpyskät. Silmät alko pian huutaa hoosiannaa ja päätin, että iha sama. Harva hahmoa tunnistaisi, saati sitten juuri tätä versiota. Iha sama. Sekä fyysinen, että henkinen olotilani paranivat huomattavasti.

Aamupäivällä menin myös taidekujalle penkomaan ja sieltä löytyi kaikkea I-HA-NAA<3 Yhyy. Pyrin myös otatuttamaan itsestäni paljon kuvia, koska asua ei ihan heti vedetä päälle. Onneksi mukana oli jopa kaksi kamerallista kuvaaja-ihmistä (Kasa ja Kis)

Ja conissa on hyvä olla töissä, koska jos yllättävä 'apua hirveä nälkä'-kohtaus tulee, niin voi mennä Greenroomiin syömään <3 aaa. Onneksi ulkona oli myös viime vuoden tapaan ruokakojuja. Paras keksintö.

Cecil oli siitä jännä cossi, että mitä pidemmälle päivä eteni niin sitä enemmän pidin siitä. Toisaalta hahmo oli vaikea poseerattava, koska hänestä ei ole canon kuvia tai maneereja. Ei mitään poseja, ilmeitä, eleitä... ei mitään. Yritin siis fiilistellä hahmon ääntä ja luonnetta ja jotenkin kanavoida sitä fyysisesti. Hmm. Sain kuitenkin ihan hirvittävät paljon hyviä kuvia!! AAaa (◡✿) 
Olin komee UwU. Kuvasi: Kis
Olisin halunnut mennä tsekkaamaan "BL:n eettisyys"-luennon, koska sitä oli pitämässä tuttuja ja muutenkin BL-aiheiset enemmän tai vähemmän vakavat luennot ovat lähellä sydäntäni. Saliin oli kuitenkin hirvittävä jono ja kyttäsin vähän aikaa, josko pääsisin sisään. Lopulta lähdimme kuitenkin kuvailemaan Kasan kanssa toisiamme Sorsapuistoon, kun saliin pääsemisen mahdollisuudet pienenivät pienenemistään. (ja lopulta kuulin että sali meni täyteen joten-)

Kasa Tetsunosukena, koska otin tän kuvan ja siitä tuli hieno :0 
Aika kului ja lopulta oli cosplay-kisojen vuoro. Jännitys oli suurta! Ihan vaan jo sillä, että ää kaverit kisaa! WCS:n taso oli päätähuimaava ja lavalla nähtiin kyllä niin paljon upeutta ja nokkeluutta, ettei mitään. Ja tavaraa. Kasoittain lavaproppeja. Osassa esityksiä ne olivat hyödyllisiä, osassa ei niinkään. Mutta oli kyllä tosi upeaa katsottavaa! Ja ooh Yumi ja Jesmo olivat kyllä niin hienoja, ettei mitään rajaa! L(o)

Parikisan paluu oli mielestäni hyvä idea, koska joskus vanhoja juttuja kannattaa kokeilla uudestaan. Itse nautin parikisasta ja luohan se perinteiseen lavajuoksuun oman ulottuvuutensa, kun paikalla onkin kaksi asua mitä katsella ja ihailla. Tämä ja se, että monet varmasti uskaltautuvat helpommin lavalle kaverin kanssa! Itse olen aina messissä, jos kisaamisen kynnystä alennetaan vähän ujommille cossaajille erinäisillä järjestelyillä (hall-cosplay, parikisa yms).

Puku-design kilpailussa nähtiin onneksi aiempia Traconeja enemmän pukuja ja uusi äänestys-systeemikään ei räjähtänyt kappaleiksi. Kisojen juonto tapahtui hyvin, eivätkä pienet virheet ainakaan itseäni edes haitanneet. Kisat myös alkoivat aikataulussa, eivätkä varttia myöhemmin, mikä on aika plussaa näin myöhästelystä aina tuskailevalle! Yleisö nyt oli Traconin tapaan vähän levotonta, mutta ei edes niin paljon kuin pelkäsin. Tai sitten olen jo ehtinyt unohtaa sen tässä ajassa?

Selfie silmä!cecilin kanssa, joka sujahti kuulokkeen sisään.
Emme voineet heti kisojen jälkeen lähteä syömään, koska oli ohjelmaa. Itse olin vain iloinen, koska hyvä syy jäädä vielä palloilemaan tapahtumapaikalle! Jeeeeeee!!

Onnistuin kuitenkin ennen kisaa pudottamaan pienen rakkaan Silmä!Cecilini johonkin ;___; Raasu ei ikinä löytänyt tietään infoon ja Pirkanmaan Löytötavaratoimistokaan ei osannut auttaa. Eli jos joku on löytänyt ja adoptoinut pienen silmäni, voisitko ehkä kiltisti palauttaa sen tai ainakin pidät siitä hyvää huolta!! Mielummin kyllä toivon asian olevan näin kuin, että se on joutunut roskiin. Lapseni... olen niin huono äiti. (;へ:)

Onko sinulla tällä hetkellä tällainen silmä hoidettavana? Pliis palauta hänet ;3;
Kuvailtiin ja poukkoiltiin ympäriinsä. Illasta kävimme tosiaan Harrin "Right in the feels: Anime ja melankolia"-luennolla, missä käsiteltiin.... no, animea ja melankoliaa. Tuntui vähän pintaraapaisulta ja olisin halunnut kuulla enemmänkin, mutta niin siinä käy kun on lyhyt aika. Luennolta painelimme porukalla syömään... osalla vielä asut päällä, koska why not. Itsekin olin asettunut asuuni jo oikein mukavasti. Tämä oli hyvä päätös, koska myöhemmin hotellilla asusta kuoritumiseen meni kyllä ihan oma aikansa. Sunnuntain asu kasaan ja nukkumaan!


SUNNUNTAI

Itse käppäsin Tampere-talolle muiden kurvaillessa autolla. Oli hyvä sää, mukava asu ja piilaritkin (Suomilaatua, vieläpä) olivat asettuneet silmiini hyvin! 

Paikalle hiivin jo puoli kymmenen aikoihin, koska luentoni oli alkava kymmeneltä. Menin sitten paikalle etuajassa tsekkaamaan asioiden toimivuuden ja muuten vaan stressaamaan mm. sitä, että minulla oli 42 diaa ja 45 minuuttia aikaa. TAISTELUUN! (*ω)

Asuna siis vanha kunnon Rein Bileet Taj Mahalin Altaassa-versio!
Poppoosta vain Kasa on pelannut Persona3sen loppuun, joten vain hänet päästin luennolle. Luento lähti jyskyttämään eteenpäin kuin juna rajallisen ajan takia. Hirveästi halusin päästä sanomaan ja niin sitä asiaa sitten ryöppysikin suustani todella paljon. Toivottavasti  se ei kuitenkaan tuntunut liian hätiköidyltä. Olin myös aika huolissani siitä, että jos puhun jostain asiasta nyt ihan läpiä päähän, mutta ainakaan kukaan ei noussut seisomaan ja huutanut OLET VÄÄRÄSSÄ tai mitään :,D Itselläni oli kivaa ja jännityspelko lähti varmaan parin ensimmäisen minuutin aikana ja sitten homma vain rullasi. Oli kivaa puhua itselle tärkeästä pelistä ja toivottavasti muilla oli kivaa myös. Paikalla olikin melko paljon porukkaa, vaikka oli niinkin aikainen aamu! Ihanaa. Olin aika fiiliksissä ja olen edelleen. Haluan pitää lisää ohjelmaa! (olin varmasti tosi vakuuttava kun olin uimapoika-cossissa puhumassa vakavia symbolisia asioita!)

Hermostunut selfie just ennen ohjelman alkua. Huomatkaa omat lasit, että pystyin katselemaan yleisöäni ;)
Kun oma 45 minuutin ääntä verottava velvollisuuteni oli ohi, lähdimme kuvaamaan. Porukka oli jälleen just sitä huippua ja Reinä oli ihan äärettömän kivaa olla. Kasa oli omaksunut Thug Nagisa asenteen koko päiväksi ja sillä sitten mentiin! Saatiin taas niitä laadukkaita kuvia ja sitten niitä törppöilykuvia. Tässä on pari. へ(゜∇、°)へ

"OOH maha" Haru:Fukka, mä ja Makoto:Rorune. Kuvasi: Kis
"GET YO HANDS OFF MA MAN!" Nagisa:Kasa. Kuvasi: Kis
HARU EI! Kuvat ja itse giffi: Kis
Tehtiinkö me sunnuntaina muuta kuin tätä? Haha. Paljon tuli hyörittyä ja pyörittyä ja syötyä ja osteltua ja nähtyä ihmisiä. Yhtäkkiä olikin kello jo niin paljon, että cosplay-kisat! Huh!

Juonto ei taaskaan ohjeistanut tai auttanut kisaajia yhtään. "Kiitos" on hyvä tapa ilmaista, että olet poseerannut tarpeeksi, olemme kiitollisia panostuksestasi, mene istumaan. Nyt se ikävä kyllä jäi aika monesta kohtaan. NCC ei itsessään itseasiassa tarjonnut mitään kovin ihmeellistä. Vähän tuli jopa tylsää kun oli niin tasapaksua settiä. Voitto meni kuitenkin oikeaan osoitteeseen! 

Esityskisa taasen oli tosi loistavaa katsottavaa ja mukana oli monta positiivisella tavalla yllättänyttä esitystä! Ooh, olen hämmentynyt! Itse olisin kyllä laittanut ihanan Love Letter-esityksen kolmen parhaan joukkoon koska aaaa se oli hieno ja soma!! Äääää toivottavasti he tajusivat sen! ヽ(;▽;)ノ

Heti kisan jälkeen menin tsekkaamaan vielä Kasan luennon lopun. Harmittaa, että se meni kisan kanssa päällekkäin :< Suoraan luennolta menimme ulos tsekkaamaan Tracon Dance Medleyn mikä!!! oli ehkä paras idea ikinä!! Ohjelma alkoi myöhässä ja aurinko meinasi piinata, mutta ai että tää medley oli ihanaa katsottavaa. Niin paljon taitavia tanssijoita ja kaikki ryhmät tanssi vielä niin erilaisia biisejä ja tyylejä! Olin!!! Fiiliksissä!!! Kauniita ihmisiä kauniita tansseja voi että.

Yksi random-kuva, jonka ohjelmasta nappasin.
Eräässä välissä päivää ostin taidekujalta upeaakin upeamman printin (tai ennemminkin kortin), jossa oli 50% OFF parodiasta tuttu Thug Nagisa etualassa repimässä paitaa pois, Rei roikkuu jalassa, pyssy on housuissa ja taustalla räjähtää autoja ja ties mitä. SE OLI UPEA. Ostin tämän Nagisalle/Kasalle ja taitelijakin oli hyvin tyytyväinen kun kerroin, että teos menee Nagisaa cossaavalle henkilölle. Päätimme myös uudelleen lavastaa tämän saman tilanteen, johon minun piti sitten photoshopata räjähdys taustalle. Tämä on taas näitä 'mitä teen elämälläni'-hetkiä. Photoshoppaus oli tarkoitus aluksi tehdä tahalleen ihan huonosti, mutta lopulta tein sen hyvin. Pyssyä korvaamaan paikalle tuli lakkapullo.

HOTTIE ALERT!!
Toivottavasti alkuperäisen kuvan piirtänyt henkilö näkee tämän joskus jossain...

Loput päivästä hengailtiin, syötiin ja nähtiin ihmisiä. Oli hämmentävää, kun juna lähti vasta kello kahdeksan, eikä ollut kiire. Sai ihan vaan chillailla. Osa porukasta lähti Ouluun autolla ja osa junalla. Itse olin Team Junassa ja siellä oli ihan pirun kylmä! Onneksi pääsin vanhempieni hellään huomaan alkuviikoksi, kun ei ollut koulua. (∪。∪)。。。zzz

Tracon oli oikein kiva! Olen nähnyt viimeaikoina harvinaisen paljon cosplay-unia. Saas nähdä teenkö asialle mitään hetkeen, koska olen päättänyt taas välillä pelata konsolipelejä. Ja pitäisi kai opiskellakkin. Ääh

Toivottavasti syksystä ei kuitenkaan tule ihan hiljaista! Huuu!

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti