lauantai 30. huhtikuuta 2016

Cosvision - Se The Cosplay-Tapahtuma

Hei!

Cosvision oli ja meni ja nyt kirjoitan siitä. Kuinka jännittävää! Tapahtuma pidettiin siis viime viikonloppuna 23-24.4.2016 ja oli tapahtuman historiassa toinen. Itselläni oli kaksi vuotta sitten oikein mukavaa kyseisessä tapahtumassa ja näinpä lähdin paikalle jälleen tänä vuonna.

Nyt on jo useamman vuoden tullut taas ravattua erinäisissä vanhoissa ja tutuissa tapahtumissa, jotka ovat aina samassa paikassa ja tuntuvat usein hyvin identtisiltä keskenään pitkän ajan kuluessa. Uusi tapahtuma uusine kaupunkineen ja tapahtumapaikkoineen on siis tässä mielessä miellyttävää ja mieltä avartavaa.

Koska tavanomainen poppoo ei tapahtumaan lähtenyt niin hankimme Fukkan kanssa kyytiimme muita Oululaisia. Vähän erilaisella kokoonpanolla ajoimme Hämeenlinnaan mysteerisiä teitä pitkin (Jämsä-Hämeenlinna akseli), jonka urhea Fukka jaksoi ajaa kokonaan itse (/^▽^)/

Hämeenlinnassa meitä odotti Kis ja majoitumme hotelliin, joka oli about toisella puolella tietä tapahtumapaikasta. Approved 100%. Kellään ei ollut asut kesken, joten viihdytimme itseämme perjatai-illan mm. eksymällä kaupungille. Pakko sanoa, että Hämeenlinna on todella nätti kaupunki <3 yhyy

Hotelliin kuului myös hotelliaamiainen, mikä on todella harvinaista herkkua conireissuilla! Itse varsinkin innostuin, koska olen sitä tyyppiä joka ahtaa itsensä aamulla täyteen kaikkea ruokaa jos vain mahdollisuus siihen annetaan. Nam nam nam へ(゜∇、°)へ

Selfie numero 1. Tietenkin jollain hienolla filtterillä koska Instagram

Lauantaina päätimme linnoilla Fukkan kanssa eli päälle päätyi Sophie Liikkuva Linna-elokuvasta. Mukana tällä kertaa myös uusi aushame, alushousut ja ruskeat piilolinssit! Kuvia ei päivän aikana tullut tosin otettua juurikaan, mitä nyt pari selfietä ja joitain tilannekuvia.

Verkatehdas

Syöksyimme tapahtumapaikalle heti kymmeneksi, koska Traconin Lippuja! Ostimme yhteensä 9, koska kaikki kummin mummon kaimat pyysi niitä ostamaan heidän puolestaan.

Pidin Verkatehtaasta tilana ja aah se ympäristö ja sen monet photoshoot-mahdollisuudet! Lasipiha oli tosi muikea paikka viettää aikaa ja ottaa conikuvia valon määrän vuoksi. Hirveän pahasti ei paikassa voinut eksyä ja löysin kaikki oleelliset paikat ja alueet nopeasti pienen skouttauksen ja kartan tarkastelun jälkeen. Myös Verkatehtaan omat työntekijät olivat äärettömän mukavia ja asiallisia.  (´∀`) 

Ensimmäisenä oli vuorossa Avajaiset, koska ne on nähtävä jos siihen on mahdollisuus. Oli mukavan ytimekkään ainakin, vaikka jotain muutakin olisi voinut siihen laittaa.

Avajaiset!! Wohoo
Avajaisten jälkeen oli ohjelmassa "Cosplay-meikin ja erikoistehosteiden alkeet"-luento, mikä tosiaan oli niiden alkeita, koska itselleni lähti luennolta mukaan noin 0 uutta asiaa. En selvästikkään ollut siis luennon kohderyhmää, mistä tosin voin syyttää vain itseäni. Jos katsoi luentoa aloittelijan näkökulmasta, niin se oli ihan jees. Joitakin asioita avattiin todella vähän ja sanottiin paljon "kokeile vaan" mikä on sinänsä meikkauksessa tosi hyvä neuvo, mutta luennolla pitäisi saada muitakin neuvoja.

Kello kaksitoista alkoi Rimpun "Cosplay mediassa: miksi kaikki aina menee pieleen?"-luentoa joka oli hyvin viihdyttävä ja antoi enemmän kuin osasin odottaa. Aihe nyt on itsessään tosi antoisa ja varsinkin kun siihen perehtynyt henkilö sitä tutkii ja tekee luentoa... JEES! Oli hirveän kivaa. Olisi ollut vielä kiva nähdä useampi oikeasti ehkä onnistunut juttu, mutta niitä taitaakin olla vähän vähemmän. Luento oli kuitenkin ihan parhautta ja varmaan kisojen lisäksi oma lempiohjelmani koko conista. L(o)

Rimpun kanat
Ennen kisaa kävimme kuvaamassa ulkona Verkatehtaan upeassa ympäristössä. Muutkin cossaajat selvästi nauttivat mestoista, kun siellä paljon kuvaajia ja asuilijoita pörräsi. Kylmä kyllä oli, mutta se olikin oletettavaa.

"Miksi mun miäs ottaa kuvi jostain randomista chikusta?"
Kisat! Omat odotukseni kisan suhteen eivät olleet mitenkään äärettömän korkeat ihan vain koska peruutukset, mutta onneksi taso osasi siitä huolimatta yllättää! Voittajaesitys oli ihanaaaaa ja asu oli myös. Voi veljet! Oma suhteeni Hall Cosplay-kisoihin on edelleen 10+ joten nautin siitäkin todella paljon. Mukaan oli valittu tosi kivoja ja monipuolisia pukuja. (´∀`)

Kisan jälkeen emme paikalla kauaa jaksaneet pyöriä vaan siirryimme vaatteiden vaihtoon ja ruokailemaan. Saimme asiamme hoidettua juuri sopivasti ennen The Iltabileiden eli ClubVisionin alkamista. Tuntui tosin vähän hassulta, että ovet piti käyttää välissä kiinni ja maksaa näistä partyistä erikseen, vaikka itse tapahtuman lippu oli jo maksanut aika reippaasti.

Seurasimme Gaijinin julkistustilaisuuden, missä oli ikävän vähän ihmisiä paikalla :< Yläkerrassa alkoi tämän jälkeen Vanhojen Kääpien muistelutilaisuus, mistä olisin toivonut pidempää settiä. Johonkin tulevaan coniin joku parin kolmen ihmisen vetämä paneeli, missä puhutaan siitä miten suomen cosplay ja coniskene on muuttunut vuosien varrella? Olisi tosi jees!

Vanhat Käävät oli siis oikein kiva, vaikkakaan sinne eivät kuin yläikäiset päässeet. Itse saatiin hyvät paikat kun oltiin siellä ajoissa. Omien muinaisten conimuistojen muistelu on aina ihanaa/kamalaa.

Pukuvuodon yleisöä

Vanhojen Kääpien jälkeen alkoi Lasipihalla Pukuvuoto, jota pääsin ensimmäistä kertaa seuraamaan livenä. Pukuvuoto oli... no... ihan kiva. Se oli tosi epätasainen. Enkä tarkoita vakavaa-vitsiä-vakavaa-vitsiä epätasapainoinen, vaan sisällöltään ja juttujen tasolta. Huumorin ja vakavan välillä pallottelu toimii tällaisessa jutussa ihan hyvin, muttakun niiden juttujen taso siinä huumorin ja vakavan sisällä oli tosi epätasaista. Ihan kiva, mutta ei kovin paljon saatu irti ei sieltä huumorin puolelta, mutta ei myöskään sieltä vakavan puolelta.

Yö nukuttiin hyvin ja sunnuntai aamuna kirosin itseäni, kun olin unohtanut Fionan kaulakorun kotiin! MIKSI??? Minulla ei ikinä unohdu asun osia kotiin (paitsi justinin hattu joka jäi koska se oli hukassa, en unohtanut sitä) !! Melkein levisi aivot lattialle siinä. 

Kaulakoruton Fiona + Instagram filtteri

Noh, keräsin itseni ja laitoin asun päälle kuitenkin. Aamupala naamaan ja conipaikalle!

Melkein heti aamusta tapahtui sunnuntain Cosplaykisat, jota odottelin jännällä! Esityksiä oli ihan hyvän verran ja nautin useamman esityksen katsomisesta. Mitä nyt tuskailin taustavideoiden käyttämisestä, mutta niitä ei tunnu pääsevät pakoon kuin kisoissa, missä niille ei ole mahdollisuutta. ┐( ̄ー ̄)┌

MUTTA! Voittajaesitys eli Mettaton Ex Undertale-pelistä! Kuten arvata saattaa pidin esityksestä kovin ja vaikka esityksen loppuun asti luulin, että se oli pelkästään batshit-crazy taistelusekoilua ja joillakin peliin ominaisten juttujen heittelyä (sydän + raamit yms) niin lopussa viimeisen repliikin kohdalla minulta pääsi yllättävä nyyhkäisy koska sryttybhkkegrkshn. Vaikka asiaa ei mitenkään oikeastaan pohjustettu vaan koko repla tuli ihan puun takaa ja oli semmonen Tietäjät Tietää Eikä Kaikki Pelin Pelanneetkaan Tiedä jos ei ole pelannu tiettyjä juttuja/käyny tietyissä paikoissa. Esitys kivasti kutitteli pelin faneja, mutta toimi kuulemma hyvin myös pelin pelaamattomille ihmisille. Ja olihan se täynnä upeaa energiaa ja liikkumista ja muuta. Toivon näkeväni vielä videoidun version esityksestä, että voi fiilata ヽ(;▽;)ノ

Kisasta kipitin about suoraan Polttavat piilari-kysymyksen luennolle, koska piilarit ovat itselleni aina se yksi murheenkryyni ja olisihan se kiva keskustella cossaamisessa käytettävistä piilareista asiantuntijan kanssa, joka ei nyrpistele nokkaansa jos mainitsee asian 'tilaan piilarit netistä'. Sain paljon hyvää informaatiota ja oli mukava olla semmoisella luennolla, johon sai itse kommentein ja kysymyksin osallistua oikein luvan kanssa. Uusilla tiedoilla kohti uusia piilareita!

Ennen seuraavaa kinnostavaa ohjelmaa tapahtui mm. Fionan kuvaamista, mihin Verkatehtaan ympäristö oli loistava! Olisi ollut vielä superimpaa jos pääsisin kuvaamaan neitoa johonkin linnaan, mutta sitä mahdollisuutta odotellessa.

Niin hieno! Kuvasi: Kis
Sade ajoi meidät sisään ja osan aikaa vietimme vain tulevia ryhmiä ja meininkejä suunnitellen. Oli kivaa jutella ihmisille ja vain nauttia conifiiliksestä Lasipihan portailla istuen. Portaat joilla sai istua!! Huraa! Se oli oikein miellyttävää, koska portailta näki hyvin muut ihmiset ja muut ihmiset näkivät sinut.

Kävin myös ulkona moikkaamassa Hämeenlinnalaista ystävää, joka toi myös hauvansa paikalle :> Hauva sai paljon huomiota ja ottihan joku semmoisen kuvankin, missä minä Fionana pidän kyseistä hauvaa hihnassa. Ei ollut pelin koiran kanssa samaa rotua, mutta koira kuin koira. Otin myös söpön selfien.

Sankarini! Unto ja mie

Myöhemmin alkoi eri tapahtumien cosplayvastaavien pitämän paneeli kisoista ja niihin liittyvistä järjestelyistä eli "Miksi kukaan ei enää järjestä lavajuoksukisaa?". Oli mukavaa kuulla oikeasti suoraan järjestäjien suusta millaista kisojen järjestely on. Itse olen kisannut sen verran vähän, että minulla ei ole mitään henkilökohtaisia suuria tunteita kisajärjestelyjä kohtaan. Mielipiteitä ja muita fiiliksiä kyllä on, mutta niin :) En oikein tiedä mitän muuta tästä sanoisi, infoa tuli! Sekä kisaajille, että mahdollisille kisan järjestäjille (jos ikinä järjestät kisaa, niin tsekkaa toi luento esim myöhemmn netistä tjt koska tieto luo hienoja asioita)

Paneelin jälkeen ei ollut enää jäljellä kuin myöhemmin alkaneet Päättäjäiset, mitkä olivat lyhyet ja ytimekkäät ja antoi hyvän loppukaneetin kyseiselle tapahtumalle. Tämän jälkeen hyppäsimme autoon ja huristelimme takaisin Ouluun, josta seuraavana aamuna otin junan Rovaniemelle ja menin opettamaan lapsille maalaamista.

Kevennyskuva kun juon kaakaota
Cosvision oli kiva! Uusien asioiden, conien ja paikkojen kokeileminen on aina hyväksi ja tämä reissu ei ollut poikkeus. Ohjelmaa oli mukavasti, eivätkä peruuntumiset omaan conittaamiseeni vaikuttanut yhtään, joten se ei häirinnyt. Kävin jopa kymmenessä eri ohjelmanumerossa, mikä on itselleni semipaljon!! Onhan se cosplay itselle niin rakas harrastus, että siitä jaksaa kuunnella asiaa ja löpinää vaikka kuinka. Pienemmällä porukalla liikenteessä oleminen oli myös ihan hauska kokemus, kun päätökset, menemiset ja tulemiset tapahtuivat tavallista nopeammin ja tehokkaammin. Oma posse on ihana, mutta tämäkin toimi oikein hyvin itselleni. (/^▽^)/

Cosvisionin järjestelypuolella kannattaa vielä skarpata ja kehittää tapahtumaa vielä paremmaksi ja suuremmaksi jutuksi. Älkää tyytykö siihen mitä nyt on, vaan tähdätkää parempaan tiedonkulkuun ja asioiden rullaamiseen! Itse nautin olostani ja toivon, että seuraava Cosvision tulee jälleen olemaan Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Ohjelmatarjonta voisi olla vielä laajempi ja kattavampi ja myös pidempään harrastusta harrastaneille enemmän antava. Oli kuitenkin hirmuisen kivaa ja muuta! Kiitos tästä!

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti